dilluns, 17 d’octubre del 2011

GOOGLE DOCS

La setmana passada a classe vam estar treballant amb el google docs, el qual ens permet crear documents, fulls de càlcul i presentacions on line. Amb google docs pots escollir qui accedeix als teus documents, només cal que escriguis la direcció del correu electrònic dels usuaris amb qui vols compartir el document determinat i els hi enviïs una invitació. Aquests usuris amb els que comparteixes el document, un cop entrin podran veure i editar el document en qüestió tots a la mateixa vegada. Punts positius a destacar:

- Es tracta d'una aplicació on line, per tant, no has de descarregar cap document. Pots accedir als teus documents, fulls de càlcul i presentacions des de qualsevol equip que tingui una connexió a Internet de manera gratuïta.
- Es guarda de manera automàtica on line, per tant, en el cas que fallés el disc dur no perds la informació.
- Es treballa amb un sol document que els usuaris van modificant, d'aquesta manera evitas duplicar innecessariament el document.

A continuació us enganxo el link del document i presentació que les meves companyes i jo vam realitzar per tal d'aprendre com funciona el google docs.

https://docs.google.com/document/pub?id=1sWrXSSD7_94uwbIj1p57MnxgmxDDGi2RdTwOpfeaTV0

https://docs.google.com/present/view?id=dgrw3hgs_3c4wt5gf3

dilluns, 10 d’octubre del 2011

WIKIS

A l'útima classe de GTIC vaig aprendre què són els wikis, com funcionen i les principals diferències amb els blogs.  Per a saber com funcionen podeu clicar aquest vídeo.

Al llarg de les següents classes anirem treballant aquesta eina que ens permet crear i editar pàgines en un lloc web de manera inmediata, fent que els usuaris puguin realitzar modificacions constantment.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

TWITTER

La setmana passada vaig registrar-me a twitter. La primera vegada que vaig entrar-hi no entenia com funcionava, ni quins usos i aplicacions tenia. Per això, vaig entrar al següent enllaç que el professor ens va recomenar.

Aquí  podeu veure la definició de twitter i per a què serveix.

També vaig trobar aquest blog de twitter que ens informa de les novetats d'aquest, ens explica què són les etiquetes, els retweets, com compartir enllaços, etc. A continuació us enganxo el link per que hi pugueu entrar.


Per últim, podeu veure aquest vídeo que explica de manera molt sencilla per què serveix.

dilluns, 26 de setembre del 2011

INTERACTIVITAT

Aquest vídeo explica l'evolució dels ordinadors, creats en el seu inici com a màquines per fer càlculs i actualment com màquines per comunicar-nos.

A diferència dels llibres, els ordinadors no obtenen la informació d'una manera seguida, sinó que hi ha altres maneres d'obtenir la informació, fent que els conceptes siguin a llocs diferents a través de punts de connexió. L'objectiu era operar com fa la ment humana, a través d'associacions d'idees, però encara no existia una maquina capaç d'això. Amb el temps els ordinadors van començar a treballar amb textos, després amb sons i més tard amb imatges.

Ted Nelson, va donar lloc a diverses innovacions, com els conceptes: hipertext i hipermèdia.
En la hipermèdia a més a més de text hi ha sons, imatges i animacions, on els elements es relacionen entre si mitjançant els enllaços entre diferents xarxes.
Més tard Douglas Engelbart va crear el ratolí, dispositiu que permetia una comunicació d'anada i de tornada amb l'ordinador, una comunicació interactiva, produïda a base de grafismes i símbols visuals.

Cap als anys 90, apareix el CD ROM, suport capaç d'emmagatzemar imatges i música (amb propòsits educatius). Però els programes interactius que van crear més impacte van ser els videojocs, ja que aprofiten les millors qualitats de la interactivitat: moviments, sonoritat, acció, participació...

Per tant, puc concloure que a diferència del CD ROM on la interacció es d'una persona amb ella mateixa, en la xarxa internet la interacció és pot realitzar amb altres persones: intercanviant informació, compartint-la, realitzant treballs amb grup, etc. Per tant, a més a més de tenir aplicacions lúdiques i educatives la interacció amb els ordinadors en té de socials i comercials.

Edu3.cat

dimarts, 20 de setembre del 2011

PRIMERA ENTRADA

Sóc l'Anna Anguita, estudiant del primer curs d'educació intantil a la universitat Blanquerna.
He creat aquest bloc amb la finalitat de compartir totes aquelles noticícies de l'actualitat que em resulitin interesants i per reflectir l'evolució del aprenentatge de l'assignatura, mitjançant exercicis o pràctiques que anem realitzant durant aquest semestre.
Espero que us sigui una eina útil per ampliar el vostre coneixement i desitjo que tothom hi participi.