diumenge, 8 de gener del 2012

CANAL RRS


A continuació us engancho un link on explica què és el canal RRS.


El canal RSS és un sistema que et permet fer un seguiment de les novetats que es produeixen allà on vulguis (per exemple, el teu propi navegador d'Internet, la web corporativa o la intranet de la teva institució) de forma immediata. Aquest intercanvi d'informació s'anomena "sindicació".
Les sindicacions poden ser RSS 2.0, RDF 1.0 i ATOM 1.0.

Si ets usuari no registrat i entres a un portal o grup públic, podràs accedir al RSS del portal o del grup que inclou les últimes aportacions de les seves eines públiques. Quan et sindiquis per primer cop, rebras les 15 darreres novetats que s'hagin produit.

Si ets usuari registrat, podràs accedir als RSS dels teus portals i grups tant públics com privats, que inclou les aportacions de les eines públiques i privades. A més a més, cada eina bloc i calendari ofereix un canal RSS (privat o públic, depenent de la visibilitat de l'eina), amb les seves últimes aportacions.

Per a què serveix?

El servei RSS  t'ofereix un servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts d'actualització freqüent. Podràs veure les novetats des d'altres llocs de forma immediata, ja sigui des del teu navegador d'Internet, el lloc web corporatiu o la Intranet de la teva institució, o des d'una pàgina web personalitzada, com la que ofereixen serveis com Google (www.google.com ) o Yahoo! (www.yahoo.com).

D'aquesta manera podràs estar al dia del que passa al portal sense necessitat d'entrar-hi.

Per poder compartir aquesta informació es necessita un programari determinat, anomenat "agregador", és a dir, una aplicació que pugui llegir i interpretar la font RSS o "feeds". Actualment molts navegadors d'Internet i altres programaris d'ús habitual ja incorporen aquesta funcionalitat.

Com fer-la servir?

1-Per poder utilitzar el RSS i rebre continguts, hauràs de disposar d'un agregador o lector RSS. Existeixen diferents clases d'agregadors:

A- Agregadors locals: És un aplicatiu específic per a la lectura de RSS que s'instal·la a l'ordinador. Aquests són alguns dels agregadors que et pots descarregar i instal·lar de forma gratuïta:
  • FeedReader
  • RSSOwl
  • RSSReader
  • AmphetaDeskr
B- No necessites fer cap instal·lació, només caldrà que et donis d'alta com usuari en el lloc web de l'agregador per poder-lo utilitzar. Aquest tipus d'agregadors només funcionen amb blocs públics; és a dir, no podràs agregar RSS d'un bloc privat (grup o portal privat). Alguns exemples són:
  • Bloglines
  • Google Reader
  •  MiYahoo!
  • Newsgator
C- Aplicacions amb agregador integrat: Alguns navegadors i gestors de correu com Firefox, Internet Explorer 7.0, Opera, Thunderbird, etc. inclouen aquest servei entre les seves funcionalitats. Aquí tens algunes adreces útils:
  • Navegador Firefox 
  • Navegador Internet Explorer 7.0 
  • Gestor de correu Thunderbird 
  • Suite Opera: Opera Mail
2- Un cop disposis de l'agregador que hagis escollit, hauràs de seleccionar aquells feeds o arxius RSS que siguin del teu interès i realitzar la sindicació de continguts.

Els diversos llocs i informacions que existeixen al Portal i que disposen d'arxius RSS s'identifiquen amb la icona seguida de les sigles RSS.

3- Copia la URL del feed o arxius RSS i inclou-la al programa de sindicació que vagis a utilitzar. Algunes aplicacions amb agregador integrat, com Firefox, reconeixen automàticament el tipus d'arxiu i només fer clic sobre la URL ja t'ofereixen la possibilitat de sindicar els continguts de forma automàtica.

Podeu visualitzar el vídeo, el qual explica què és un canal RSS i els seus usos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada